1-) Bölümler hakkında nasıl bilgi alabilirim?

https://tercihrehberligi.com adresine gir; anasayfadaki "Tercih Yapmak İstiyorum" butonuna tıkla; tercih başvuru formunu doldur. Hayalini kurduğun okul ve bölümde öğrenim gören rehberimiz seni 24 saat içinde arayacaktır. Rehberimizden bölümü hakkında bilgi alabilir, aklına takılan tüm soruları ona yöneltebilirsin.

 

2-) Tercih Rehberliği ücretli mi?

Tercih Rehberliği Projesi tamamen gönüllü olarak yürütülmektedir. Bu sebeple adaylardan herhangi bir ücret talep edilmemektedir. 

 

3-) Sıralamam x binde. Acaba tercihlerimi nasıl yapmalıyım?

Tercih Rehberliği üniversite ve bölümler hakkında bilgi paylaşımında bulunmak için kuruldu. Bu sebeple rehberlerimiz sadece bölüm ve üniversite konusundaki bilgi ve tecrübeleriyle adaylara yardımcı olmaktadır.

 

4-) X bölüm kaç puanla alıyor?

Bölümlerin taban puan ve sıralamaları ile ilgili tüm sorularınız için https://yokatlas.yok.gov.tr/ adresinden erişebileceğiniz YÖK Atlas uygulamasını kullanabilirsiniz.

 

5-) Başvurdum ama beni arayan olmadı.

Rehberinin seninle iletişime geçmemesinin birkaç farklı sebebi olabilir. Bu sebeplerin ilki sana uygun rehber bulunamamış olmasıdır. Her ne kadar Tercih Rehberliği kapsamında 150 farklı üniversite ve 170 farklı bölümden yaklaşık 2000 rehber hizmet verse de aday yoğunluğu ve bazı bölümlerdeki rehber eksiğimiz dolayısıyla sana uygun bir rehber atayamamış olabiliriz.

İkinci olarak da rehberin gündeliş işlerinin yoğunluğu sebebiyle seni aramayı geciktirmiş olabilir. Rehberimizin seni 24 saat içerisinde aramaması halinde ona her 12 saatte bir hatırlatma mesajı göndeririz. Eşleştirmenin üzerinde 48 saati geçmesi halinde ise seni hemen başka bir rehber ile eşleştiririz.

Üçüncüsü ise tercih döneminin heyecanı ile acele ediyor olabilirsin :) Tercih Rehberliği olarak rehberlerin adaylar ile 24 saat içinde iletişime geçmesini arzuluyoruz ve 24 saat dolmadan rehbere herhangi bir bildirimde bulunmuyoruz.

 

6-) Ben A okulundan rehberle görüşmek istedim fakat B okulundan bir rehber bana atanmış.

Tercih Rehberliği'nin öncelikli amacı bölümler hakkında adaylara güncel ve doğru bilgileri aktarmaktır. Her ne kadar öncelikli olarak üniversite-bölüm eşleştirmesi yapsak da bazı durumlarda sadece bölüme göre eşleştirme yapmak durumunda kalıyoruz. Zira her okulun her bölümünden rehberimiz mevcut olamayabiliyor. Bu sebeple seni isteğinden farklı olarak A okulunun X bölümünde okuyan rehber yerine B okulunun X bölümünde okuyan rehbere yönlendirmiş olabiliriz.